Достъпният туризъм е не само въпрос на социално благосъстояние, но също така е икономически двигател и изконно човешко право!

 
Accessibility for Leisure in Life now /ALL Now/ 
 
 
За проекта 
Проект ALL Now създава и насърчава модел за достъпен Европейски туристически маршрут. Той включва общност от професионалисти, които  целят да информират за възможността за достъпност в туризма чрез подобряване на условията за осъществяване на цялостен и достъпен универсален дизайн. 
Проектът допринася за създаването на достъпни дестинации, атракции, обекти и свързаните с тях услуги с цел да повиши нивото на удовлетвореност на туристите. Маршрутът дава възможност на хора с увреждания да се посетят местни културни фестивали и фолклорни събития, по един наистина високо достъпен начин. Освен това проектът цели да подобри  управленските умения в туристическия сектор и да подпомогне малки и средни предприятия (МСП), местните общности и територии. 
 
Дестинации и атракции 
Фано, Италия 
Фано е популярен крайморски град в северната част на регион Марке, датиращ от римско време, който днес популяризира значими обекти от времето на Август. Неговият исторически център е преизпълнен с паметници от Средновековието, Ренесанса и Барока. (www.turismofano.com)
Карнавалът във Фано
Всяка година град Фано се превръща в истински карнавал, най-старият в Италия, датиращ от 1347 година, като включва паради на огромни движещи се хартиени вагони, маски, музика и тонове сладки изделия, които се хвърлят от вагоните. Всичко приключва с финална клада, на която Големия „ Пупо“ се изгаря, за да направи спектакъла уникален и незабравим. Днес карнавалът във Фано е най-важното събитие в регион Марке и едно от най-значимите в Италия с повече от 100 000 посетителя. (http://www.carnevaledifano.com/)
Музеят “Via Flaminia”
Този музей, намиращ се в църквата Св. Архангел Михаил, близо до Арката на Август, е начална точка за ориентиране и „виртуален вход“ към района около Римския консулски път. Музеят е оборудван с високотехнологични мултимедийни устройства, разработени от Политехническия Университет на регион Марке, които представят на посетителите историческа и артистична информация, невероятни изображения и завладяващи преживявания. 
 
Фермо, Италия 
Фермо е един от най-важните градове в регион Марке, популярен със своята история , както и като град на образователния и културен обмен на Адриатическо море. За отбелязване е фактът, че градът е запазил непокътнат ренесансовия си облик, започвайки от главния площад Пиаца дел Пополо – един от най-красивите в региона – и продължавайки с маршрути, осеяни с църкви, аристократични дворци и артистични дворове и пасажи. (http://www.comune.fermo.it/en/tourism)
Карнавалът Типичита 
Карнавалът Типичита е демострация на най-доброто от регион Марке, обединявайки земеделие, туризъм и култура в истинско гастрономическо пиршество. С разнообразието от традиционни деликатеси от региона на Марке, това събитие дава възможност да се опитат и закупят различни местни продукти като органична бира, шоколад и други здравословни продукти директно от производителите. (www.tipicita.it/)
Римските Цистерни 
Просторният подземен комплекс на големите Римски цистерни е невероятен археологически обект, разположен на 2,200 кв. метра, построен през I век пр.Хр. Този огромен воден резервоар е съставен от 30 свързани помежду си помещения. 
Театър „Дел Аквила“ 
Този театър, датиращ от 18-ти век е един от най-големите и най-красиви театри в регион Марке. Това е престижна сграда, украсена с исторически декори за Св. Кирик и с централни фрески изрисувани от Кокети. Тази сграда, считана за една от най-ценните културни ценности на града, е домакин на различни важни събития като изпълнения на опери, класическа музика и пиеси, в съответствие с многовековната традиция на сцената й да гостуват едни от най-великите имена в международната музика и театър. 
 
Варна, България
Посещаван от мнозина туристи с цел развлечение или семейна почивка, Варна се определя като един от най-посещаваните градове в Европа. Разположен на брега на Черно море, той е известен още и като морската столица на България. Регионът на Варна е популярен със своите чисти плажове и горещи минерални извори. 
Археологически музей
Варна е люлката на най-древната цивилизация в Европа. В града могат да се видят оригинални артефакти от най-древното съкровище в целия свят (датиращо от 4600-4200 пр. Хр). Най-важните експонати в музея са част от Варненският неолитен некропол, открит при случайни строителни дейности в Западната индустриална зона на града през 1972 година. Некрополът скоро се превръща в сензационно историческо откритие,  изпращащо хилядолетия назад древните корени на съвременна България.  
Фестивал Варненско лято 
Това е най-старият музикален фестивал в България и един от фестивалите с най-дълга традиция в цяла Европа. Той се провежда всяка година в периода Юни-Юли. Днес фестивалът е важен и престижен форум за българска и международна класическа музика. Фестивалът предлага разнообразие от жанрове, включително опера, симфонии, концерти, хорова и камерна музика, съвместни международни проекти, тематични програми и международни летни академии. 
Ветроходна регата
Варненското пристанище е домакин на различни състезания по ветроходство. Всякакви хора могат да вземат участие в Черноморската ветрогодна регата (SCF), включително и хора с умствени и двигателни увреждания, стига да са над 15 години. Доброволци могат да се присъединят към една или повече регатни обиколки, тъй като всички кораби, участващи в регатата, са насърчавани да взимат доброволци на възраст между 15 и 25 години. 
Созопол
Созопол е древен град и крайморски курорт, разположен на 35 км. южно от Бургас. Градът се утвърждава като търговски и морски център още през VII век пр. Хр.  Управляван последователно от Византийската империя, Българското царство и Османската империя, Созопол е присъединен към новоосвободена България през XIX век. Архитектурата на къщите в стария град, представящи периода на Българския ренесанс, прави града неповторимо място за посещение. Днес Созопол е един от най-големите морски курорти в страната, привлекателен още и заради Фестивала на изкуствата „Аполония“, който се провежда в началото на м. септември всяка година. 
 
Фестивал на изкуствата „Аполония“
Фестивалът се провежда ежегодно от 1984 година насам. В продължение на 10 дни посетителите могат да се наслаждават на над 70 събития , включващи музикални прояви (джаз, класическа музика и др.), театър, танци, филми и артистични пространства, пръснати из целия град. 
 
 
Десау, Германия 
Десау е град във федерална провинция Саксония-Анхалт. Името Мартин Лутер е неделимо свързано с тази област, където този велик реформатор е роден, живял и умрял. От това място Реформацията се  разпространява по цял свят, като и до днес влияе на живота на много хора. Мемориалните местности в лутеранските градовете Витенберг и Айслебен са определени от ЮНЕСКО като част от списъка на Световното културно наследство. 
 
Кампус фест, Десау 
Кампус фестът Десау предлага на своите посетители многобройни културни забележителности и прави живота в кампуса по-близък до посетителите на университета. Многобройните интересни изложби и дейности, работите и проектите на студентите дават една широка представа относно различните области на обучение. Освен креативните работилници и различните дейности, към които студентите приканват участниците, всеки може да се включи и в спортни дейности. Студия, работилници и артистични ателиета са отворени за всички посетители, които искат да наблюдават различни демонстрации в лабораториите по роботика и експерименталното съоръжение в сграда 5.  По улица Баухаущрасе и около мястото за семинари посетителите могат да получат съвети и отговори относно обучението, академичния обмен или последващото образование. Плажният бар на студентския съвет за бизнес и култура дава разнообразна полезна информация. Екипът на проект Хаити, кафенето Кафе ам Кампус и пивоварната Вьорлиц предоставят много местни деликатеси. Различни групи и изпълнения на живо по улица Баухаущрасе и около мястото за семинари обещават добро настроение до късно вечерта, както и афтърпарти в кафетерията. 
 
Концерти на Брамс и Чайковски 
Театърът в Десау „Anhaltisches Theater Dessau“  е една от най-големите сцени в Европа, разположена насред една от най-големите сцени в Европа, разположена насред световно културно наследство, Лутер, Баухаус и Гартенрайх. Театърът предлага голямо разнообразие от мюзикъли, концерти, драматургия, балет и куклен театър. Част от разнообразната програма са концертите на Брамс и Чайковски, които се състоят няколко пъти годишно в църквата Marienkirche, близо до самия театър. Това е и причината множество музикални ентусиасти да се стичат от целия свят в Десау, провинция Саксония-Анхалт. 
 
 
Документи
 
Партньори по проекта 
Италианска търговско-промишлена палата за Германия (Германия)
Национална асоциация на италианските търговско-промишлени палати (Италия) 
Регион Марке (Италия) 
Village for all – V4A (Италия)
Италиански институт за Туризъм за всички (Италия)
Асоциация на хотелиерите в Италия (Италия) 
Българска Търговско Промишлена палата (България) 
Горанов И и В ООД (България) 
Университет за приложни науки Анхалт (Германия)
 
Този модел може да бъде приложен и от други заинтересовани лица. Ако искате да разберете повече, не се колебайте да се свържете с нас! 
 
Тази страница е част от проект All Now, съфинансиран по програма COSME (2014-2020) на Европейския Съюз. 
 

 

Инфо Бюлетин
Име
Поща

Туристическа агенция
Горанов И.В. ООД
(No 05749)


За контакти:
052/604044
052/694950
0879/642578


booking@goranovonline.com

Проекти съфинансирани от ЕС:

Реципрочен туризъм за 55+

Проект All Now - Достъпен туризъм

Морски хотели в България - Курорти: Златни ПясъциСв. Св. Константин и Елена | Слънчев брягНесебър | Албена |Обзор | Свети Влас | Елените | Балчик | Созопол | Бяла | Ваканционно Селище Русалка

Планински хотели в България - Курорти: Банско | Боровец | Пампорово | Чепеларе | Беклемето | Берковица | ГоведарциМальовица | Добринище | Паничище | Узана

Градски хотели в България: Варна | Бургас | София

Организиране на конференции

© Горанов И.В. ЕООД Туристическа агенция и туроператор, Варна - Хотелски резервации онлайн
Уеб дизайн Informano   Поддръжка Горанов И.В.
x
Tърсене...
Hotel Search